De beste alternatieven voor haargroei supplementen

Ons haar is belangrijk. Niet alleen in hoe we ons presenteren naar de buitenwereld; je haar, samen met je huid, laat zien hoe goed we in ons vel zitten. Als je merkt dat je haar uit begint te vallen, dunner wordt of als je kale plekken begint te ontwikkelen, is het logisch dat je op zoek gaat naar een effectieve oplossing. Haargroei supplementen zijn een populaire keuze omdat ze toegankelijk en makkelijk te gebruiken zijn. Maar: werken haargroei supplementen wel? En zijn er geen betere manieren om haaruitval tegen te gaan? Zeker weten. In dit artikel leggen we je precies uit welke behandelingen enorm effectief zijn in het stimuleren van haargroei en het verbeteren van de gezondheid van de haarzakjes. 

Wat zijn haargroei supplementen?

Je zult ze vast tegen zijn gekomen in je zoektocht naar oplossingen voor dunner wordend haar: haarsupplementen. Bij het zoeken naar haargroei supplementen op Google krijg je een enorme lijst te zien van verschillende aanbieders met mooie beloftes. Wil je weten welke ingrediënten wel en niet werken en wat op basis van gefundeerd wetenschappelijk onderzoek echt werkt, dan ben je zo een week verder met het doen van onderzoek. Hoe weet je welke je zou moeten kiezen? 

Haargroeisupplementen zijn tabletten, capsules of poeders die geconcentreerde stoffen bevatten die normaal in je voeding voorkomen. Ze worden gepresenteerd als oplossing voor haaruitval omdat haren, om te kunnen groeien, afhankelijk zijn van bepaalde vitamines en mineralen en de juiste eiwitten. Daarom zitten er in veel supplementen vitamines en mineralen zoals biotine (vitamine B8) zink, koper en seleen.

Waarom wel of geen haargroei supplementen?

Hoewel haargroeisupplementen veelbelovend lijken, zijn er verschillende redenen om voorzichtig te zijn. Heb je bijvoorbeeld al een uitgebalanceerd dieet? Waarom hebben de belangrijke voedingsstoffen die je al binnenkrijgt nog niet geleid tot de gewenste haargroei? 

Het kan lastig zijn om te bepalen welke aanvulling je precies nodig hebt: een combinatietablet met benodigde stoffen, of juist een enkel ingrediënt? Bovendien kun je je afvragen of de ingenomen stoffen wel bij de haarwortels terechtkomen. En zijn er mogelijke bijwerkingen waar je rekening mee moet houden?

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of je het probleem met supplementen daadwerkelijk oplost. Als je een tekort hebt aan een bepaalde voedingsstof dan is een aanvulling een goede aanvullende optie, maar zorgt het voor voller haar? We raden je daarom aan om voor alternatieven te kiezen die bewezen effectief en veiliger zijn.

haaruitval door stress haarfillers sarasin clinic

Welke effectieve alternatieven zijn er?

Er zijn meerdere behandelingen die je kunnen helpen bij het stimuleren van gezonde haargroei en het verkrijgen van voller en gezonder haar. Een combinatie van deze behandelingen, aangevuld met de juiste haarproducten en haargroei supplementen die je echt nodig hebt, is de beste manier om je haar en je hoofdhuid gezond te houden.

Wij bieden de volgende drie innovatieve behandelingen aan: Deepclean Scalp, Microneedling en haarfillers. Hieronder leggen we uit wat elke behandeling inhoudt, wat de voordelen zijn en wat je kunt verwachten.

Deepclean Scalp

Deepclean Scalp is dé detox voor je hoofdhuid. Bij deze behandeling worden onzuiverheden, dode huidcellen en overtollige olie verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes schoon zijn en belangrijke voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie in je hoofdhuid, waardoor alle belangrijke voedingsstoffen je haarzakjes beter bereiken. 

Voordelen

  • Diepe reiniging van de hoofdhuid.
  • Hydraterende werking.
  • Vermindering van onzuiverheden.
  • Geen hersteltijd waar je rekening mee moet houden.
  • Een heerlijk relaxmoment voor jou en je hoofdhuid.

Behandelingsprocedure 

De behandeling start met een persoonlijke consultatie waarbij je hoofdhuid wordt geanalyseerd. Op basis hiervan geeft de huidtherapeut advies over welke shampoos, scrubs en serums het meest geschikt zijn. Je haar en hoofdhuid worden vervolgens grondig gereinigd met speciale shampoos die overtollige olie en onzuiverheden verwijderen. Daarna zal de huidtherapeut, door middel van een scrub en speciale massagetechnieken, dode huidcellen en onzuiverheden verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met een hydratatiefase waarin een exclusief serum wordt aangebracht dat rijk is aan voedingsstoffen. 

De behandeling is niet-invasief en vooral heerlijk ontspannend. Je hoeft dus geen rekening te houden met bijwerkingen. Wel adviseren we je om je haar en hoofdhuid de eerste 24 uur niet te wassen en geen accessoires zoals mutsen, hoeden of strakke elastiekjes te dragen. Vermijd ook direct zonlicht op de hoofdhuid en het gebruik van stylingproducten of stylingtools met hitte direct na je behandeling.

Resultaten

  • Onmiddellijke vermindering van onzuiverheden.
  • Schonere hoofdhuid.
  • Duidelijke afname van roos.
  • Zachter aanvoelend haar door verbeterde haartextuur.
  • Zichtbaar gezondere haargroei.
deepclean scalp haargroei supplementen sarasin clinic

Microneedling

Microneedling is een innovatieve behandeling voor de hoofdhuid waarbij kleine, fijne naaldjes microkanaaltjes in de huid creëren. Deze techniek is ontwikkeld in de jaren 90 en vooral bekend van behandelingen voor het gelaat om collageen/ en elastineproductie te stimuleren. Bij androgenetische alopecia (AGA), een vorm van haarverlies, is microneedling zeer effectief in het verbeteren van de haardichtheid, -dikte en -kwaliteit. Het bevordert de haargroei door de stamcellen in de haarzakjes te stimuleren. 

Voordelen

  • Minimale invasieve procedure.
  • Stimuleert natuurlijke haargroei.
  • Minimaliseert de behoefte aan chirurgische ingrepen.
  • Bevordert een gezonde hoofdhuid.
  • Snel herstel zonder downtime.

Behandelingsprocedure

Allereerst vindt er een consultatie plaats waarin precies wordt besproken hoe de behandeling eruit zal zien. We bespreken je wensen en analyseren je hoofdhuid. Vervolgens gaan we over naar de behandeling. Je hoofdhuid wordt ontsmet en er wordt een verdovende gel aangebracht.  Daarna wordt het microneedling-apparaat in draaiende bewegingen over de hoofdhuid bewogen en worden de microkanaaltjes gecreëerd. 

Deze microkanaaltjes blijven 4 tot 6 uur openstaan. Dat betekent dat het specifieke nazorg vereist. Je krijgt antibiotische zalf mee naar huis om op het behandelde gebied aan te brengen. De arts zal je precies instrueren over wanneer en hoe je dit het beste kunt doen. Ook kan het zijn dat je hoofdhuid wat rood wordt en dat er zwelling ontstaat. Dit is een normale reactie van de huid en trekt na een paar dagen weer weg. Om dit proces te voorspoedigen, raden we je aan om de eerste dagen na je behandeling niet te sporten, uit de zon te blijven en hittebronnen zoals de sauna of een hete douche te vermijden. 

Resultaten

  • Verbeterde haargroei zichtbaar na twee weken.
  • Dikkere haarstrengen na enkele maanden.
  • Verhoogde haardichtheid.
  • Gezondere en sterkere haarzakjes.
  • Langdurige resultaten.

Haarfillers

Haarfillers is een innovatieve behandeling die direct bijdraagt aan de voeding en versterking van de haarzakjes. Deze injecties bevatten een gel met peptiden en hyaluronzuur, speciaal ontworpen om haaruitval tegen te gaan en de haargroei te bevorderen. Haarfillers zijn zeer effectief in het tegengaan van haarverlies doordat ze de haarzakjes herstellen, de bloedcirculatie stimuleren en de haarzakjes direct voorzien van belangrijke voedingsstoffen.  

Voordelen

  • Stimuleert de haargroei.
  • Vermindert haaruitval.
  • Verbetert de haardichtheid.
  • Korte behandeling van ongeveer 20 minuten.
  • Geeft snel zichtbare resultaten.
  • Bij een haarimplantatie of haartransplantatie is het belangrijk om de overlevingskans van het getransplanteerde haar te optimaliseren.

Behandelingsprocedure

Net zoals bij de Deepclean Scalp en bij Microneedling zal de arts eerst met je bespreken wat je wensen zijn. Je hoofdhuid wordt geanalyseerd en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Daarna zullen de fillers worden geplaatst. 

Hiervoor wordt je hoofdhuid ontsmet en wordt er, indien dat nodig is, wat verdovende gel aangebracht. Vervolgens plaatst de arts de fillerinjecties direct bij de haarzakjes. 

Na het plaatsen van de fillers kan de huid wat rood worden en kan het wat zwelling vertonen. Dit is een normale reactie die na een paar dagen volledig is weggetrokken. Je huid reageert op de prikgaatjes, niet op de fillers. Om dit proces te voorspoedigen en de werking van de fillers te stimuleren raden we je aan om bepaalde situaties en activiteiten te vermijden. Was de eerste 24 uur je haar niet en sla ook eventjes de hete douche over. Activiteiten als een intensieve sportles of een bezoek aan de sauna raden we ook af. 

Resultaten

  • Verbeterde haargroei.
  • Dikkere en sterkere haren.
  • Verhoogde haardichtheid.
  • Gezondere haarzakjes.

3 tips voor je dagelijkse haarverzorging

Zoals je ziet zijn er behandelingen die je effectief helpen bij het herstellen van je hoofdhuid en het stimuleren van haargroei. Een belangrijk onderdeel dat we niet mogen vergeten is de dagelijkse verzorging van je haar. Je wilt immers je resultaten behouden. Daarom hebben we 3 tips voor je opgesteld. 

1. Was je haar niet te vaak

Was je haar regelmatig, maar niet te vaak, om het natuurlijke evenwicht van oliën op je hoofdhuid te behouden. De huid op je hoofd heeft namelijk een minder sterke barrièrefunctie dan bijvoorbeeld de huid van het gelaat. Hierdoor kan je hoofdhuid sneller geïrriteerd en uit balans raken. 

2. Maak gebruik van milde producten 

Je hoofdhuid is dus kwetsbaar en tegelijkertijd zitten in veel shampoo’s agressieve ingrediënten die je haar reinigen maar ook uitdrogen. Kies daarom altijd voor een milde, sulfaatvrije shampoo. Vergeet niet om na elke wasbeurt een conditioner aan te brengen om je haar zacht te maken. Daarnaast helpt een wekelijks haarmasker om je haar extra voeding te bieden en om gespleten haarpunten te voorkomen. 

3. Maak gebruik van een haargroeiserum 

Geef je hoofdhuid en haar een extra boost met een serum dat de haargroei stimuleert en het haar beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het Sarasin Clinic Haarserum is speciaal ontwikkeld om de haarvezels te voeden en de haarstructuur te versterken. Het haarserum bevat siliconen, ceramiden en aminozuren: deze zorgen ervoor dat je het haar gemakkelijk kunt kammen en dat het haar zacht aanvoelt

Boek nu de behandeling die het best bij je past

Het slikken van haargroei supplementen kan je helpen bij het aanpakken van haarverlies. Toch is het geen effectieve totaaloplossing. Kies daarom voor één of een combinatie van behandelingen die bewezen effectief zijn en ondersteun het met de juiste producten en supplementen. Een afspraak boek je eenvoudig via onze online agenda. Weet je niet zeker wat jou het beste gaat helpen, of ben je benieuwd naar hoe behandelingen gecombineerd kunnen worden? Boek dan een gratis consultatie. Onze experts denken graag met je mee over een aanpak die het beste past bij jouw behoeften en wensen.

Klanten geven ons 4,8 op 5!

Wie een behandeling met haarfillers in Gent wil laten uitvoeren is bij ons aan het juiste adres. Klanten geven ons gemiddeld een score van 4,8 op 5 voor onze diensten.

Haarfiller behandeling voor en na
resultaten bij vrouwen & mannen

Veelgestelde vragen over de haarfiller behandeling

Is een haarfillerbehandeling pijnlijk?

Nee, de behandeling zorgt voor vrij weinig ongemak. De injecties kun je vergelijken met een paar speldenprikjes. Mocht je je hier toch zorgen over maken dan kan er in overleg met de arts wat verdovende gel worden aangebracht.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Dit is per persoon afhankelijk, maar over het algemeen zijn de eerste verbeteringen na een aantal weken zichtbaar. De meeste resultaten zijn na ongeveer 3 à 4 maanden zichtbaar. Je haar ziet er voller en gezonder uit.

Hoeveel kosten haarfillers?

De prijs van een haarfillerbehandeling is afhankelijk van de zone die wordt behandeld en hoeveel sessies er nodig zijn. Je kunt een kleine zone (€ 200 per sessie), middelgrote (€ 300 per sessie) en grote zone (€ 400 per sessie) laten behandelen. De zones die behandeld zullen worden en de hoeveelheid sessies die nodig zijn, bepaal je samen met de arts en worden in je behandelplan opgenomen. Wil je meer weten? Bekijk dan onze prijzenpagina.

Hoe herken je haaruitval door stress? 

Haaruitval dat wordt veroorzaakt door stress kun je herkennen doordat je haar over je hele hoofd diffuus uitdunt. Er zitten bijvoorbeeld meer haren in je borstel tijdens het kammen en tijdens het wassen komen er meer haren in het putje terecht.

Wanneer herstelt plotselinge haaruitval?

Als je haaruitval veroorzaakt wordt door stress of hormonen, dan ontstaan er normaal gesproken nieuwe haartjes bij het begin van een nieuwe haarcyclus. Dit kan 4 tot 8 maanden duren, afhankelijk van de snelheid van je eigen haarcyclus. Haarfillers geven je hoofdhuid en de haarzakjes een boost en stimuleren zo dit proces.

Welk vitaminetekort zorgt voor haaruitval? 

Een vitaminen- of mineralentekort kan zorgen voor haaruitval, voornamelijk als het gaat om een tekort aan ijzer, vitamine D, zink, vitamine B12 en biotine. Elk van deze vitamines en mineralen spelen een belangrijke rol in de gezondheid van haarfollikels, de zuurstoftoevoer, de haargroei en het herstel. Door een gevarieerd dieet en eventueel supplementen kun je mogelijke tekorten effectief aanvullen.

100+

positieve reviews

2 dagen geleden

ingrid


Super. Een aanrader. Heel vriendelijk onthaal en prima werk geleverd. Dankjewel.

4 dagen geleden

Lampens


Vriendelijk onthaal en vriendelijke behandeling en goeie uitleg qua nabehandeling. Al super tevreden met het eerste resultaat.

11 dagen geleden

Yana


Heel vriendelijke ontvangst, voldoende uitleg, ontspannen sfeer, respectvolle behandeling!

1 maand geleden

Julie


Ik werd heel vriendelijk ontvangen kreeg ook duidelijke info in verband met de verzorging.
Ik zou de zaak zeker aanraden aan vrienden en familie.